Két betű és egy szám: MX-3

2009.08.02. 16:49

Életem első sajt autójáról van szó. Valami ritkaság kellett, de mindenképpen japán! Honda CRX-ekben és Nissan Nx 100-asokban gondolkodtam, amikor egészen véletlen rátaláltam egy Mx-3 képére, ami azonnal megtetszett!

Egy kis utánajárás és rögtön kiderül, hogy a Mazda ezt az autót a 323-asra építette, sőt igazából majdnem teljesen az, csak húztak rá egy kicsit sportosabb bódét.
Az autót mindössze kétfajta benzines motorral gyártották (persze a technika fejlődése hozott némi mechanikai, elektronikai, motorvezérlési változtatást),  1.6-os négy hengeres, soros és 1.8-as V6-os. Igen, V6; a világ legkisebb V6-osát hozta létre a Mazda, jelezve, hogy ők aztán tényleg "elmebetegek".
Újabb utánajárás és rögtön kiderült, hogy a V6 ugyanazt a menetteljesítményt nyújtja, mint a soros motoros, csak ugye a hang nem egyezik.Nekem egy 1.6-ost sikerült beszerezni, abból is majdnem a legidősebbet. Viszont bőven letagadhatná, hogy nagykorú.

Néhány technikai adat

Évjárat:1991
Hengerűrtartalom ccm-ben:1598
Teljesítmény: kW/LE66/90
Ajtók száma:3
Vegyes fogyasztás literben:10

 

Nagyon olcsón sikerült hozzájutni, de rengeteg hibája volt. ezeket a későbbi rovatokban kifejtjük.

Szerző: @ndris

2 komment

Címkék: mazda japán mx 3

A bejegyzés trackback címe:

https://mutyikusok.blog.hu/api/trackback/id/tr171283406

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dettyó 2009.08.03. 22:31:46

A hódító autó...imádom:Dcsak mindig elfelejtem h baromira bele kell zuttyanni hisz annyira lent van:Djaa..és azt a mondatomat a tetőn,hogy "ki az a fasz aki mazdát vesz??!!" azt nem úgy gondoltam:D:D:D(L)

mozest 2009.08.03. 23:06:55

hát...igen a japán csoda másik fele...másik rizsrakéta:D
már nem merek kiállni a "franciakrémesemmel" amióta felraktad a rendszert..zoom zoom zoom:D
süti beállítások módosítása