Kicsit szomorkás...

2009.11.23. 22:18

Beköszöntött az évnek az a része, amikor nem túl nagy érdekesség sem az autózásról sem a mutyikolásról beszélni.
Reggel, mikor munkába indulunk még sötét van, amikor onnan hazajövünk, már megint sötét van és fujathatod a párát az ablakról, minden elindulás előtt. Ezt tetőzi még rengeteg valamilyen formában hulló csapadék és a kísérteties köd, ami megpecsételi az ember egész napi hangulatát. Különösen nagy élmény agyonfóliázott autót vezetni este, esőben; ez saját tapasztalat. Kocsit se sűrűn mosunk, hiszen másnapra ugyanolyan koszos lesz. Lekerülnek az alufelnik is, hiszen a sózás tönkre teszi őket, és a téli gumit is használni kell, mert azzal, hogy az évben kb 3 hónapot van egy kocsin, azzal hamarabb elöregszik, mint elkopna!
Viszont, mint újdonság; beszámolhatok arról, hogy befejeződtek a téli felkészítések:

- Geri megajándékozta a kék Szuzit karácsonyra négy darab csillivili aufelnvel és négy új Hankook téli gumával, úgyhogy már nemcsak verhetetlen a háromhengeresek világában, hanem szép is lesz (bal oldalról:P).

- Károlyka megvette a vezérlésszettet a sárga Kópéra, lecserélte az összes folyadékot, beszereltette a váltózárat és az immot.

- Marci még több sörrel készül a tél átvészelésére.

- Tibi kizárólag a szombati, kiskunlacházai autóversenyre koncentrál, ahol egy vidám hétvégi autózás keretében megmutathatja, hogy a rízsrakéta a reptéren is odapörkölhet mindenkinek. Viszont addig még sok a teendő! Alaposan át kell vizsgálni a Gti-t és egy kerékagycsapágyat is ki kell benne cserélni.

- Én pedig lecseréltem a -5°C-os dermedéspontú hűtőfolyadékomat, feltettem a téli kerekeket úgyhogy jöhetnek a minuszok. A xenon is beépítésre került egyedi jellegű sárga helyzetjelzőkkel. És ígérem megnézem a szivargyújtó bizosítékját is, hátha arra a körre van kötve a belső óra, amit a rádióbeszereléskor sikerült kiütnöm. :-)

A bejegyzés trackback címe:

https://mutyikusok.blog.hu/api/trackback/id/tr591547630

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

erider 2009.11.24. 19:48:08

Én Tibit a versenyre szívesen meg szponzorálom egy 2kwos olajradiátorral amit be tehet a hátsó ülések helyére és akkor nem fog fázni a kis popója.Sőt,ha majd kihívom autózni talán nem azt hallom vissza,h "normális vagy?nincs fűtés a kocsimba és kint legalább 8fok hideg van!!!"
:D:D:D

@ndris 2009.11.24. 21:52:37

áh...az jelentős plusz súly és a teljesítménye is sok energiát igényel...javaslom inkább dugjunk fel a hátsójába egy merülőforralót:D

mozest 2009.11.29. 13:30:16

annyira imádlak titeket:D
Banderasz!!szívd föl magad mert hamarosan be kell raknunk a radiátort!!!!a decemberi versenyen már nem akarok fagyoskodni!!!:D

erider 2009.11.30. 19:26:40

Tényleg raksz be radiátort?? :D:D:D
süti beállítások módosítása